Najbolji hosting za početnike – Detaljni vodič

Šta su domen i hosting. Sistem plaćanja hostinga. Postavljanje WordPress-a. Razlika između sajta i bloga. Kako izabrati najbolji hosting za početnike. Gde naći prave informacije za izbor hostinga. Koji hosting preporučujem. Kako zaraditi od hostinga.
12. 10. 2020.
Dejan Burić
Affiliate marketing - WordPress

PAŽNJA: Ovo je mnoooogo dugačak blog post. Ako sada nemate dovoljno vremena, sačuvajte ovaj post u Bookmarks, da ga pogledajte do kraja, kad budete imali dovoljno vremena i volje za to.

Najbolji hosting za početnike - Detaljni vodič

Odlučili ste da napravite sajt za promociju Vašeg biznisa. Sada se pitate koji je najbolji hosting za početnike? Iskreno, ne postoji “najbolji hosting”. Danas je skoro svaki hosting odličan i sve zavisi od Vaših potreba.

Moj savet: Zakupite domen i hosting i instalirajte WordPress platformu na kojoj ćete praviti svoj sajt. NEMOJTE da koristite besplatne platforme za sajt, jer su one za amatere koji imaju hobi, a ne biznis.

Šta su domen i hosting

Da biste napravili sajt trebaju Vam domen i hosting. Domen je adresa (URL) Vašeg sajta. Na primer peraperic.com Naziv domena (peraperic) birate sami. Ako je taj naziv zauzet, morate izabrati neki drugi. Naziv može imati samo mala slova bez razmaka (jedna reč). Eventualno može imati crticu (pera-peric). Hosting je prostor na nekom serveru na koji se smešta sadržaj Vašeg sajta (tekstovi, slike, videa …).

Domen i hosting NE MOŽETE KUPITI kao trajno vlasništvo! Domen i hosting MOŽETE ZAKUPITI na određeni vremenski period. Najčešće na godinu dana (12 meseci). Domen i hosting možete zakupiti kod ovlašćenih kompanija (provajdera). Ne morate kod istog provajdera da zakupite i domen i hosting. Domen možete zakupiti kod jednog, a hosting kod drugog provajdera.

Postoji bezbroj lokalnih i globalnih kompanija (provajdera) za zakup domena i hostinga. Zato ne postoji “najbolji hosting za početnike”. Za domen je bitno da Vam provajder obezbedi besplatan SSL sertifikat. To znači da Vaš domen pošinje sa https, a ne sa http. Ovo s na kraju znači da je Vaš domen siguran za pretraživače.

Postoji nekoliko vrsta hostinga. Svi “mali” (individualni) sajtovi koriste takozvani deljeni (shared) hosting. To znači da kod provajdera, za sadržaj Vašeg sajta, delite prostor na jednom serveru sa više drugih korisnika. Ostale vrste hostinga su znatno skuplje od deljenog hostinga, jer na njima je Vaš sajt na posebnom serveru i sa posebnom podrškom.

Sistem plaćanja hostinga

Na svetu postoji bezbroj hosting provajdera. Zato ne postoji "najbolji hosting za početnike". Konkurencija ogromna i oni moraju da se utrkuju u nalaženju kupaca. Svi svetski hosting provajderi su sada usvojili isti sistem promocije svojih usluga. Pošto se hosting obično zakupljuje na godinu dana, oni daju ogroman popust na zakup hostinga za prvih godinu dana. Kada istekne prva godina, ako i dalje želite da koristite hosting, onda plaćate punu cenu hostinga za svaku sledeću godinu

Osim toga svi hosting provajderi koriste isti "psihološki trik". Iako se hosting, po pravilu, zakupljuje na godinu dana, oni na svojim sajtovima objavljuju mesečnu cenu hostinga, jer tako hosting "izgleda mnogo jeftiniji".

Ovako izgledaju hosting ponude. Tri paketa i tri mesečne cene za prvu godinu zakupa (sa velikim popustom). Svaku od tih cena pomnožite sa 12, jer ćete zakupiti hosting na 12 meseci. 2.95 x 12 = 35.40$. Ispod njih su, sitnim slovima, pune mesečne cene paketa (bez popusta). Te cene plaćate za obnovu hostinga svake sledeće godine. I te cene pomnožite sa 12, jer su i to mesečne cene. 9.95 x 12 = 119.40$. To znači da ćete ovaj najjeftiniji hosting paket platiti 35.40$ za 1. godinu, a onda po 119.40$ svake sledeće godine (ako želite da obnovite hosting).

Treća zajednička stvar kod svih hosting provajdera je da obično nude tri hosting paketa. U najjeftinijem paketu imate najmanje prostora i obično možete da postavite samo 1 sajt. To znači da na njega možete da povežete samo 1 domen. Srednji paket je za nekoliko sajtova jer ima više prostora. Najskuplji paket ima najviše prostora i "neograničen" broj sajtova. To znači da možete da zakupite više domena i da za svaki od njih napravite poseban sajt u tom jednom paketu.

Postavljanje WordPress-a na hosting

Kada zakupite domen i željeni hosting paket, sledeći korak je da na taj hosting postavite besplatnu WordPress (skraćeno WP) platformu na kojoj ćete praviti svoj sajt. Većina hosting provajdera će Vam sami postaviti WordPress, ako im to zatražite u četu uživo na njihovom sajtu. A kod nekih postoje hosting paketi sa već postavljenim WordPress-om. 

WordPress (WP) – wordpress.org – je besplatna (open source) platforma pomoću koje je napravljeno oko 35% svih sajtova na svetu. Kreirana je da bi pomogla ljudima koji ne znanju programiranje, da jednostavno naprave sajt pomoću gotovih šablona i elemenata.

Razlika između sajta i bloga

WordPress (WP) sajt ima dva elementa sadržaja: STRANICE + BLOG POSTOVI (članci). Blog je samo deo jednog sajta.

Blog je skup pojedinačnih postova (članaka), odnosno tekstova, koje Vi pišete na određene teme.

Svaki sajt ima neke osnovne stranice kao što su: Naslovna stranica, O meni, Kontakt, Proizvodi i usluge, Svedočenja kupaca (testimonials) itd.

Pošto je WordPress (WP) platforma napravljena upravo za blogere, ona je specifična po sledećem. Pored osnovnih, gore pomenutih, stranica, Vi na sajtu kreirate jednu posebnu STRANICU koja ima naziv Blog.

Svaki pojdinačni Blog post (članak) koji napišete, WordPress automatski postavlja na tu stranicu – Blog, koja je samo jedna od stranica na Vašem sajtu.

Kada posetilac sajta dođe na tu stranicu – Blog, on na njoj vidi spisak svih pojedinačnih Blog postova koje ste Vi napisali. I onda otvara Blog post koji želi da pogleda.

WordPress Teme i Dodaci

WordPress (WP) sajt se pravi pomoću teme (theme) i dodataka (plugins). Kada ste zakupili domen i hosting i postavili WordPress platformu na hosting, sledeći korak je da izaberete WordPress temu za Vaš sajt.

TEMA je šablon za strukturu sajta, u koji ubacujete svoje sadržaje (tekstove, slike, videa ...). DODACI (plaginovi) su "aplikacije" pomoću kojih automatski ostvarujete razne funkcije i efekte na sajtu.

Velika moć WordPress-a su upravo ti dodaci (plaginovi). Pomoću njih automatski, brzo i jednostavno ostvarujete sve funkcije na sajtu koje poželite, iako neznate ništa o programiranju!

Postoje 3 vrste WP tema i dodataka. FREE (besplatni), FREEMIUM (besplatna i plaćena verzija) i PREMIUM (samo plaćena verzija). Pogledajte video.

Zašto ne treba koristiti besplatne platforme

Postoje samo dva razloga zbog kojih pravite sajt: HOBI ili ZARADA. Ako pravite sajt da biste predstavili neki svoj hobi, onda slobodno koristite besplatne platforme za sajt. Ali, ako pravite sajt da biste zaradili, onda nikako nemojte da koristite besplatne platforme za sajt!

Znam, sada ćete reći - pa zar i WordPress nije besplatna platforma?! Jeste, ali kada pre toga zakupite domen i hosting na koji postavljate WordPress. Kada zakupite domen i hosting onda je to VAŠ SAJT!

Ovde je reč o besplatnim platformama na kojima možete da pravite sajt bez zakupa domena i hostinga! Ali onda TO NIJE VAŠ SAJT! Vi samo privremeno koristite tu platformu i njen domen i hosting! U tome je razlika.

Najpoznatije besplatne platforme za pravljenje sajta su: Google Sites, Blogger, Wix, Weebly, Site123, a ima i mnogih drugih. I WordPress ima besplatnu platformu - wordpress.com - na kojoj možete vežbati pravljenje sajta, ali ne možete koristiti plaginove! Tamo Vam nude da zakupite WordPress hosting, ali to nije najbolja varijanta za sajt.

Pogledajte video - 4 razloga zbog kojih ne treba koristiti besplatne platforme za sajt

Kako izabrati najbolji hosting za početnike

Iskreno rečeno, tehnologija je danas toliko napredovala da je skoro svaki hosting dobar. Zato ne postoji "najbolji hosting za početnike". Naravno i ovde važi pravilo "koliko para, toliko muzike". Najjeftiniji hostinzi imaju malo slabije performanse. Ali, ako ste početnik i prvi put pravite sajt i ako je to Vaš lični sajt ili sajt za takozvane "male firme", skoro svaki hosting će zadovoljiti Vaše potrebe. Razlike u performansama ovog ili onog hostinga, koje će Vam mnogi preuveličavati, zapravo uopšte nisu toliko velike. 

Svako ko Vam reklamira nekog hosting provajdera radi to da bi nešto zaradio!

Ni ja nisam izuzetak 🙂 I ja ću Vam ovde reklamirati jednog hosting provajdera, da bih zaradio affiliate proviziju, ako zakupite taj hosting preko mog affiliate linka. Ali, ja Vam preporučujem baš taj hosting jer ga i sam koristim i siguran sam da će i Vama biti odličan. Ako mislite da Vam nisam pružio dovoljno korisnih informacija i ne zaslužujem da zaradim proviziju Vašom kupovinom, ne kupujte ništa preko mog linka.

Problem je što mnogi preteruju u hvaljenju toga što Vam nude i lažu Vas da ništa drugo ne valja. 

Važno: Kada kupite bilo šta preko nečijeg affiliate linka, vi ne plaćate nikakvu višu cenu! Cena je ona koju vidite na sajtu na kojem kupujete. Samo od te cene koju Vi platite, kompanija isplaćuje svojim affiliate partnerima određeni procenat, zato što su joj doveli novog kupca. Tako funkcioniše Affiliate marketing. I zato ga preporučujem kao najjednostavniji način zarade na internetu.

Gde naći prave informacije za izbor hostinga

Kako izabrati najbolji hosting za početnike? Da biste imali realnu sliku najbolje je da posetite sajtove na kojima sami korisnici ocenjuju hosting provajdere. Najpoznatiji takvi sajtovi su: Hostadvice, Trustpilot, HostSearch i Hostadvisor

Posebno Vam preporučujem 2 videa (video 1 + video 2) koja je uradio Darrel Wilson. On zakupi hostinge kod svih najpoznatijih hosting provajdera (za preko 5.000$!), na svakom postavi isti sajt i onda meri najvažnije performanse svakog hostinga tokom 90 dana! Mislim da je to, stvarno, najrealnija slika svakog hosting provajdera. 

Ako Vam treba još informacija o tome koji je najbolji hosting, pogledajte sledeće tekstove: Šta je Website hosting i kako odabrati pravi?, Kako odabrati pravi hosting paket?, Razlika između domena i web hostinga, Zašto je WordPress najbolji za početnike, Kako da odaberete web hosting i domen za svoj sajt, Kako odabrati najbolji WordPress hosting.

5 razloga zašto je FastComet najbolji hosting za početnike

Puna dva meseca sam istraživao koji je najbolji hosting za početnike. Detaljno sam pregledao ponude svih najpoznatijih hosting provajdera i sve video recenzije na YouTube. U istraživanju sam se fokusirao na nekoliko stvari: ocene korisnika, dobra podrška, dobre performanse, povoljni paketi, affiliate program.

Posle detaljnog istraživanja odlučio sam da sajt postavim na FastComet hosting. Evo zašto Vam iskreno preporučujem FastComet kao najbolji hosting za početnike, ali i najbolji hosting za internet marketare!

1. Referral Program

Kompanija FastComet ima nešto što nema nijedan drugi hosting provajder! To je njihov Referral Program. Da biste se registrovali u taj program treba da zakupite neki njohov hosting paket. Tada dobijate svoj affiliate link za promociju. Svaki put kada neko zakupi bilo koji njihov hosting paket preko Vašeg affiliate linka (Vaš kupac), obnova Vašeg hosting paketa se produžuje za određeni vremenski period.

Kao što znate, ako ste zakupili hosting paket na godinu dana, kada istekne tih 12 meseci Vi treba da obnovite zakup tog paketa za sledeću godinu. Ako nađete jednog kupca koji zakupi FastComet deljeni (shared) hosting preko Vašeg affiliate linka, obnova Vašeg paketa se produžuje za 3 meseca! To znači da Vaš paket sada traje 15 meseci (12+3) i obnovu svog paketa ćete platiti posle 15 meseci, a ne posle 12 meseci.

Ako nađete 2 kupca Vaš paket se produžuje za 6 meseci. Sa 3 kupca se produžuje za 9 meseci. Tada obnovu svog hosting paketa plaćate tek posle 21 meseca (12+9). Ali, ima i bolje od toga!

Ako nađete 4 ili 5 kupaca, Vaš paket se produžuje za 4 meseca po svakom kupcu. Sa 4 kupca Vaš paket se produžuje 16 meseci (4x4), a sa 5 kupaca se produžuje čak 20 meseci (5x4)! To znači da obnovu svog paketa ne plaćate posle 12 meseci nego posle 32 meseca (12+20)!

Na kraju je ono najbolje. Ako nađete 6 kupaca u toku 12 meseci, dobijate svoj hosting paket u TRAJNO VLASNIŠTVO! Više nikada ne plaćate obnovu tog hosting paketa koji ste zakupili!

Ja sam zakupio najveći paket. Kao što znate, za prvu godinu dobijate popust 70%, a posle za obnovu paketa svake sledeće godine plaćate punu cenu paketa. Puna cena najvećeg paketa je 254$!

Ali, ja sam našao 6 kupaca u toku tih prvih 12 meseci, dobio sam svoj hosting paket u trajno vlasništvo i više ne plaćam njegovu obnovu! To znači da svake godine uštedim po 254$ koje bi morao da dajem za njegovu obnovu! Sa samo 6 kupaca za godinu dana.

Sada svaki moj sledeći kupac ide u moj FastComet Affiliate Program u kojem dobijam affiliate proviziju u kešu (preko PayPal-a).

2. Affiliate Program

Kompanija FastComet ima i odličan Affiliate Program. Postoje 3 razlike između Referral i Affiliate Programa.

 1. Za Referral Program treba da imate zakupljen neki njihov hosting paket, da bi se on produžavao. U Affiliate Program možete da se registrujete i ako nemate zakupljen ni hosting ni domen kod njih.
 2. U Referral Programu ne dobijate keš, nego produženje paketa. U Affiliate programu ne dobijate produženje paketa, nego keš za svakog kupca.
 3. Referral Program traje sve dok imate zakupljen hosting paket. Zarada (keš) u Affiliate Programu se obračunava za svaki mesec posebno.

Najbolje je da pošaljete mejl podršci da Vaših prvih 6 kupaca rasporede u Referral Program, da dobijete svoj hosting paket u trajno vlasništvo. A onda da Vašeg 7. kupca i svakog sledećeg rasporede u Affiliate Program u kojem ćete dobijati keš za svakog kupca. Ali, ta varijanta nije obavezna. Ako Vas ne zanima Referral Program, pišete podršci da svi Vaši kupci idu u Affiliate Program, da dobijate keš.

Pre svega treba da znate 3 bitne stvari o Affiliate programu:

 1. Svaki kupac FastComet hostinga ima čak 45 dana fore da traži povraćaj novca! I Vi kad zakupite njihov hosting paket, posle 45 dana možete da tražite povraćaj novca, ako niste zadovoljni. Oni Vam vraćaju novac i gase Vaš paket. Zbog toga Affiliate zarada se isplaćuje tek posle 45 dana od dana kada je Vaš kupac zakupio hosting. Ako on zatraži povraćaj novca, Vi ne dobijate nikakvu zaradu od njega.
 2. Affiliate zarada se obračunava posebno za svaki mesec! Zato visina Vaše zarade od svakog kupca zavisi od broja kupaca koje ste doveli u toku jednog kalendarskog meseca.
 3. Affiliate zarada se isplaćuje jednokratno! Samo kada Vaš kupac prvi put zakupi FastComet hosting paket. Ako on nastavi da obnavlja svoj paket svake godine, Vi od toga nemate nikakvu zaradu.

Evo, koliko se zarađuje u Affiliate Programu. Pre svega, najverovatnije je da će svi naši kupci da zakupljuju deljeni (shared) hosting. Zato gledajte samo ovu levu kolonu.

Ako u toku jednog meseca imate 1-5 kupaca, za svakog od njih dobijate po 50$ na Vaš PayPal nalog. Ako oni posle 45 dana nisu tražili povraćaj novca. Znači ako u jednom mesecu imate 5 kupaca dobijate 250$ (5x50). 

Ovaj razmak od 45 dana važi za svakog kupca pojedinačno. Ako je Vaš 1. kupac zakupio hosting 05. 09. Vi dobijate zaradu posle 45 dana, a to je oko 20. 10. Ako je 2. kupac zakupio hosting 15. 09. Vi dobijate zaradu za njega posle 45 dana, a to je oko 30. 10.

Ako u toku jednog meseca imate 6-10 kupaca, za svakog od njih dobijate po 75$, nakon 45 dana. Recimo sa 8 kupaca mesečno (8x75) Vi zarađujete 600$ (oko 540€). To je jedna dobra plata za koju Vam trebaju 2 kupca sedmično. To je sasvim realan i ostvarljiv plan, ako dobro postavite svoj Marketing sistem (sajt/blog, autoresponder, YouTube kanal i Facebook stranica). I ako redovno i istrajno objavljujete korisne sadržaje (blog postove i videa) za svoju Ciljnu grupu.

Ako u toku jednog meseca imate 11-20 kupaca, za svakog od njih dobijate po 100$! Recimo sa 3 kupca sedmično, što je 12 kupaca mesečno, imate mesečnu zaradu 1.200$ (12x100).

Ako u toku jednog meseca imate 21 i više kupaca, za svakog od njih dobijate po 125$! Dalje računajte sami 🙂

3. Ocene korisnika

Ocene samih korisnika su bile još jedan odlučujući faktor da izaberem baš FastComet hosting za svoj sajt. Ali, realne ocene stvarnih korisnika, a ne plaćene i reklamne. To sam našao na nekoliko sajtova koji objavljuju takve ocene i komentare realnih korisnika. I na svim tim sajtovima FastComet hosting je dobio najviše ocene!

Ovo su linkovi na kojima možete videti sve to uživo: Hostadvice 1, Hostadvice 2, Trustpilot, HostSearch, HostAdvisor, Web hosting Geeks, Serchen, G2, Hosting Assured, FastComet reviews, FastComet review (video). A dobili su i neke nagrade za kvalitet.

4. Odlična podrška

FastComet ima podršku u četu uživo na njihovom sajtu. Takođe, u Vašem nalogu možete poslati mejl (ticket) njihovoj podršci. Odgovoriće Vam vrlo brzo. U ocenama korisnika svi isitiču odličnu i efikasnu podršku. Lično sam se uverio u to nekoliko puta. Prvi put, kad sam ih u četu uživo na sajtu zamolio da mi instaliraju WordPress. Uradili su to za nekoliko minuta.

Drugi put, kad sam imao jednu prodaju koja nije automatski zabeležena u mom affiliate nalogu. Odmah su mi odgovorili i rekli da se to desilo jer je kupac u popunjavanju naloga koristio naša slova (đšćžč) koja sistem nije prepoznao. Poslao sam im skrinšot uplate kupca i odmah su mi ručno upisali tu prodaju na moj nalog.

5. Solidni hosting paketi

FastComet ima vrlo dobru ponudu za deljeni (shared) hosting u okviru tri paketa: FastCloud, FastCloud Plus i FastCloud Extra.

Kao i svi hosting provajderi i oni daju čak 70% popusta na zakup hostinga za prvu godinu. Onda svake godine za obnovu hostinga plaćate punu cenu.

Uz to imaju i nekoliko dodatnih opcija koje možete dobiti jednokratnom uplatom prilikom zakupa hostinga.

Njihovi serveri su locirani širom sveta.

Kako da zakupite FastComet hosting

Ako se slažete sa mnom da je FastComet najbolji hosting za početnike, SADA možete da zakupite domen i hosting za Vaš budući WordPress sajt. Ako to uradite preko mog affiliate linka imaćete veliku prednost.

Prvo, dobićete moju direktnu i konkretnu pomoć za sve što Vam treba, kao i za pravljenje Vašeg budućeg sajta. Drugo, to je prvi korak da se uključite u moj Affiliate program Znanje i Zarada u kojem možete ostvarivati redovnu aktivnu (jednokratnu) i pasivnu (mesečnu) zaradu. Više o tome pročitajte u nastavku ovog blog posta.

Da biste zakupili domen sa ekstenzijom .com i najjeftiniji FastComet paket deljenog (shared) hostinga treba Vam 50$. Domen .com je 10$, a hosting paket je 40$, za prvih godinu dana. Dakle, treba da imate važeću karticu za plaćanje preko interneta i na njoj 50$. Još bolje je ako imate svoj PayPal nalog i ako je ta kartica povezana na Vaš PayPal nalog.

Ako ste spremni, hajde da krenemo. Pratite sledeće korake:

Napomena: Sve ovo radite preko kompjutera, a ne preko telefona!

 1. Kliknite na ovaj tekst FastComet – da biste došli na njihov sajt, preko mog affiliate linka.
 2. Pratite ovaj video tutorijal. Ako niste sigurni da možete sami, dodajte me za Facebook prijatelja OVDE. Kada me dodate za prijatelja, pošaljite mi poruku da želite da zakupite hosting i dogovorićemo vreme da se nađemo na Facebook-u, da to odradimo zajedno.
 3. Kada zakupite hosting, pošaljite mi skrinšot Vaše uplate za hosting na dburic.net@gmail.com. To je potrebno da bih ja u mom FastComet nalogu proverio Vašu registraciju.
 4. Kada zakupite domen i hosting, sačekajte jedan dan. Onda na FastComet sajtu, u četu uživo, zamolite ih da Vam instaliraju WordPress platformu na Vaš hosting. Pogledajte ovaj video tutorijal.
 5. Kada Vam je instaliran WordPress, sledeći korak je da sačuvate sve potrebne linkove Vašeg sajta. Pogledajte ovaj video tutorijal.
 6. Pogledajte ovaj video tutorijalPrve 3 stvari koje treba da uradite kada instalirate WordPress.

Kada uradite ovih 6 koraka Vaš WordPress sajt je spreman. Tek tada možete preći na osnovna podešavanja WordPress-a, a zatim na kreiranje stranica i blog postova na Vašem sajtu. Sve to je detaljno pokriveno kroz moj Video kurs. Više o tome pogledajte u nastavku ovog blog posta.

Moj Affiliate program Znanje i Zarada

Zbog svega što ste pročitali, odlučio sam da povežem FastComet Affiliate Program i moj Affiliate program Znanje i Zarada. Moj program ima dva digitalna proizvoda. Prvi je moj Video kurs sa 222 video tutorijala + 5 BONUSA. Drugi je moja Učionica za internet zaradu.

Za koga je Affiliate program Znanje i Zarada

Video kurs sam napravio isključivo za ljude koji žele da naprave svoj ozbiljan WordPress sajt preko kojeg će promovisati bilo koji svoj online biznis. Uz moj Video kurs naučiće kako da postave ceo Marketing sistem za promociju svog biznisa. Marketing sistem čine: sajt/blog, autoresponder za email marketing, YouTube kanal i Facebook stranica. Taj Video kurs košta 30$. Jednokratnom uplatom od 30$ imate trajni pristup (24 sata dnevno) celom kursu (222 video tutorijala). 

Pošto je Video kurs namenjen samo ljudima koji žele da naprave svoj WordPress sajt, logično je da za to prvo treba da zakupe domen i hosting. I logično je da to bude baš FastComet hosting. 

Da bih pružio praktičnu pomoć kupcima mog Video kursa u postavljanju Marketing sistema za promociju njihovog biznisa, napravio sam i Učionicu za internet zaradu. Kroz nju dajem odgovore na pitanja, direktnu pomoć 1 na 1 i stalnu naprednu edukaciju. Sve to ide preko autoresponder mejlova. Moja Učionica za internet zaradu ima mesečnu članarinu od 15$. U svakom trenutku možete otkazati plaćanje članarine, ako niste zadovoljni.

Uslovi za kupovinu mog Video kursa

Zbog svega ovoga, proces je sledeći. Da biste uopšte mogli da kupite moj Video kurs, prvo treba da “kupite” još dve stvari.

Najpre treba da zakupite neki FastComet hosting paket, preko mog affiliate linka, da bih ja ostvario affiliate zaradu. Kao što ste videli, najjeftinij paket, sa domenom .com, košta 49.30$ za prvu godinu.

Zatim treba da uplatite članarinu od 15$ za prvi mesec u mojoj Učionici za internet zaradu. Tek tada možete kupiti moj Video kurs za 30$.

Dakle, Vaš početni ulog je 95$. Domen i hosting 50$ + člnarina za Učionicu 15$ + Video kurs 30$. Posle toga plaćate 15$ mesečno članarinu u Učionici, sve dok budete želeli.

Kako da uđete u Affiliate program Znanje i Zarada

Tek kada kupite te tri stvari (FastComet hosting, članarinu za 1. mesecu Učionici i Video kurs) onda možete besplatno da se registrujete u moj Affiliate program Znanje i Zarada. Pre toga ćete se besplatno registrovati u FastComet Affiliate program da dobijete od njih svoj affiliate link za promociju FastComet hostinga.

Kada se registrujete u moj Affiliate program Znanje i Zarada dobićete svoj affiliate link za prodaju Učionice za internet zaradu i svoj affiliate link za prodaju Video kursa. Tako ćete, uz Vaš FastComet affiliate link, sada imati tri svoja affiliate linka. I zarađivaćete prodajom ta tri proizvoda! Dobićete istu ovu Lending stranicu za promociju Video kursa, koju ćete postaviti na svoj WordPress sajt u par klikova, kao samo jednu od stranica na Vašem sajtu.

To znači da Vi na svom sajtu možete da promovišete bilo koji Vaš biznis. A kao dodatnu opciju za zaradu imate i moj Affiliate program. Ako nemate svoj biznis koji promovišete, onda ćete promovisati samo moj Affiliate program (Učionica i Video kurs) plus FastComet hosting.

Kako zarađujete u ovom Affiliate programu

Sistem ide ovako. Kada neko dođe na tu Lending stranicu koju ćete postaviti na Vašem sajtu, prvo treba da se upiše na Vašu Email listu da bi preuzeo Sadržaj kursa. Zato treba da imate autoresponder. A zatim treba da prođe isti proces koji ste i VI prošli. Prvo treba da zakupi FastComet hosting, zatim da uplati članarinu za 1. mesec u Učionici za internet zaradu i tek na kraju da kupi Video kurs. 

Ali, sve to će morati da uradi preko Vaših affiliate linkova! 

Zakupiće FastComet hosting, ali sada preko Vašeg affiliate linka i Vi zarađujete 50$

Uplatiće članarinu od 15$ za Učionicu za internet zaradu preko Vašeg affiliate linka i Vi od toga zarađujete 10$! Tako taj kupac postaje Vaš Referal u Učionici. I svakog sledećeg meseca kada on ponovo uplati 15$, da bi obnovio svoju članarinu za Učionicu, Vi ćete ponovo zaraditi po 10$! Naravno, pod uslovom da i Vi obnavljate svoju članarinu za Učionicu. Tako imate čistu pasivnu zaradu od 10$ savakog meseca! Kada nađete 2 kupca zarađivaćete po 20$ mesečno (2×10) i tako ćete pokriti svoju mesečnu članarinu. 

I na kraju taj Vaš kupac će kupiti Video kurs za 30$, a Vi od toga zarađujete celih 20$!

Koliko možete zaraditi u ovom Affiliate programu

Na kraju da sumiramo sve.

Vaš početni ulog je 95$. Domen i hosting 50$ + članarina za Učionicu 15$ + Video kurs 30$. Posle toga plaćete 15$ mesečno članarinu u Učionici, sve dok budete želeli.

VAŽNO! Ako prestanete da plaćate svoju mesečnu članarinu od 15$ u Učionici za internet zaradu, onda gubite članstvo u mom Affiliate programu Znanje i Zarada i nećete moći da ostvarujete zaradu!

Svaki Vaš kupac će prvo zakupiti FastComet hosting preko Vašeg affiliate linka i Vi zarađujete 50$.

Zatim će uplatiti članarinu za Učionicu preko Vašeg affiliate linka i Vi zarađujete 10$.

Na kraju će kupiti Video kurs preko Vašeg affiliate linka i Vi zarađujete 20$.

Kao što vidite, sa samo jednim kupcem (jednom prodajom) Vi zarađujete 80$! I plus još po 10$ svakog meseca, čistog pasivnog prihoda (od članarine za Učionicu). A možete zaraditi i više, ako ispunite FastComet Affiliate uslove.

Sasvim realan i ostvarljiv cilj je da probate da nađete 6 kupaca mesečno. Tada ćete, po FastComet Affiliate Programu, za svakog od njih da zaradite po 75$. Plus 10$ od Učinonice i plus 20$ od Video kursa. Što znači da tada za svakog kupca zarađujete po 105$! (75+10+20). 6 kupaca puta 105$ = 630$ mesečno! I plus po 60$ svakog sledećeg meseca čistog pasivnog prihoda (od članarine za Učionicu – 6 x 10$).

Ako ovo uspete da ponovite 10 meseci (po 6 kupaca mesečno) zarađujete ukupno 6.300$ (10 x 630). Tada ćete imati 60 Referala u Učionici (10 meseci po 6). I od njih ćete imati čistu pasivnu zaradu svakog meseca po 600$ (60×10)! Bez ikakvog dodatnog rada!

A pre sve ove Zarade dobićete Znanje, kroz Video kurs (222 video tutorijala) i kroz Učionicu za internet zaradu (stalna napredna edukacija). Zato se ovaj program zove Znanje i Zarada!

Pri tome, kao jedan od BONUSA uz Video kurs, dobijate BESPLATNO Divi bilder za jednostavno pravljenje sajta, koji košta 89$!. A istovremeno, sve to koristite za promociju Vašeg postojećeg biznisa!

ČESTITAM VAM što ste uspeli da dođete do kraja ovog ogromnog Blog posta! Nadam se da je vredelo truda i da ste shvatili potencijal Znanja, alata koje dobijate i Zarade u mom Affiliate programu Znanje i Zarada.

Besplatna edukacija

Pogledajte i ovo

Internet zarada – Vodič za početnike

Kako zaraditi na internetu. 2 preduslova za internet zaradu. Ovako nećete zaraditi. Kako prepoznati internet prevare. 5 najbitnijih stvari o prodaji. 2 stvari koje Vam trebaju za početak. Proces zarade ima 2 koraka. Zašto je email marketing neophodan za zaradu. Prvi cilj marketinga. Video marketing. Affiliate marketing. Pasivna zarada. Ideje za internet zaradu.

Zašto je Divi najbolja WordPress Tema

20 razloga za Divi Temu. Preko 700.000 korisnika. U njoj je DIVI BILDER, najmoćniji alat za izradu WP sajta, sa preko 1.300 šablona stranica. Jednostavna za početnike (prevuci i spusti). Besplatan Divi Video kurs. Divi tema košta 89$, ali možete je dobiti Besplatno!

Komentari

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *