Marketing alati

Na ovoj stranici su marketing alati koje koristim za svoj internet biznis.

Znanje i Zarada

Thrive Apprentice je platforma na kojoj je postavljen moj Video kurs koji je osnova mog Affiliate programa Znanje i Zarada.

SendOwl je platforma preko koje se vrši obračun zarade partnerima u mom Affiliate programu i na kojoj svaki partner ima svoj affiliate nalog.

PayPal je platforma na kojoj se radi isplata zarada partnerima u mom Affiliate programu, svakog 1. u mesecu, za prodaje u prethodnom mesecu.

Sajt / Blog

FastComet je najbolji hosting provajder za marketare. Odlične performanse. Sjajne recenzije korisnika. Fantastična podrška. Odličan affiliate program (50-125$ za svaku prodaju). A imaju i nešto što drugi nemaju! Referral program u kojem možete dobiti svoj hosting paket u trajno vlasništvo!

WordPress (WP) je Open Source platforma na kojoj je izgrađeno 35% svih sajtova na svetu. Sve je po sistemu “drag & drop” (prevuci i spusti). Sajtovi se prave pomoću gotovih tema (šablona) i dodataka (Plugins).

Cloudflare je najpoznaticiji CDN (Content Delivery Network). To je mreža servera koja pokazuje posetiocu sadržaj Vašeg sajta sa najbližeg servera.

Divi tema je najprodavanija WP tema sa preko 700 hiljada korisnika. U njoj je integrisan i Divi bilder za brzo i jednostavno pravljenje WP sajtova. Ima preko 1.300 šablona (Layouts) stranica koje postavljate na sajt u 2 klika. Kao BONUS uz moj Video kurs dobijate Divi temu BESPLATNO!

iThemes Security Pro je najpoznatiji WP Plugin za bezbednost sajta sa velikim brojem opcija za zaštitu Vašeg WordPress sajta od svih napada.

WP Rocket je najpoznatiji WP Plugin za “keširanje” sajta. To je brisanje smeća koje se nakupi nakon rada na sajtu. To je neophodno za brzinu sajta.

Perfmatters je sjajan WP Plugin za bolje performanse i brzinu sajta. Ima puno detaljnih opcija pomoću kojih možete prilično da ubrzate učitavanje stranica sajta.

RankMath je najbolji WP Plugin za optimizaciju (SEO) sajta. Ima besplatnu i plaćenu verziju. I besplatna verzija je bolja od većine premijum SEO pluginova.

GTmetrix je najpoznatiji sajt za proveru brzine i performansi Vašeg sajta. Na njemu proveravate brzinu svake stranice i dobijate detaljan izveštaj o svemu.

Optimize Datbase je odličan WP Plugin za brisanje revizija, što znatno ubrzava Vaš sajt. Svaka promena na sajtu čuva se kao posebna revizija. Kada završite rad treba obrisati sve te revizije. Pogledajte video tutorijal.

Tuxedo Big File Uploads je veoma koristan WP Plugin koji Vam omogućuje da na svoj sajt aploudujete velike fajlove, kao što su videa. Po difoltu ste u WP ograničeni na veličinu fajla od 15GB, a sa ovim Pluginom čak na 225GB! Tako možete na sajt da aploudujete videa, PDF dokumente, GIF slike itd. Pogledajte video tutorijal o tome kako da instalirate ovaj WP Plugin.

Imagify je odličan WP Plugin koji služi za kompresiju slika koje aploudujute na Vaš sajt. Kompresovanje slika je veoma bitno za brzinu Vašeg sajta.

Elegant Marketplace je sajt na kojem možete naći veliki izbor WP Pluginova za Divi temu, pomoću kojih ćete ostvariti razne efekte na sajtu.

Divi Cube (kocka) je vrlo zanimljiv WP Plugin koji možete koristiti za razne namene, da obogatite svoj sajt jednim atraktivnim i zanimljivim sadržajem. U kocku koja se okreće možete ubaciti 6 slika i tako pokazati posetiocu sajta razne korisne stvari. Pogledajte primer korišćenja Divi kocke.

Divi Table Maker je veoma funkcionalan WP Plugin za pravljenje tabela. Pomoću njega možete postići razne funkcije i efekte. 

Divi Typewriter je veoma funkcionalan WP Plugin za animaciju teksta. Pomoću njega možete postići razne efekte.

Divi Dot Nav je veoma koristan WP Plugin za prikaz sadržaja strance. To su tačkice koje brzo vode posetioca do sledeće sekcije. 

Divi Supreme je najbolji paket Divi modula! U premium verziji (40$) ima preko 40, a u besplatnoj verziji (WP Plugin) 20 modula i efekata. Taj besplatan WP Plugin obavezno instalirajte  na svoj sajt, ako imate Divi temu.

Smart Slider 3 je fantastičan WP Plugin za atraktivno uređivanje WP sajta! U premium verziji (35$) ima veliki broj šablona i efekata. Sve je po sistemu prevuci i spusti.

Email marketing

MailerLite je najbolji autoresponder servis, pogotovo za početnike. U besplatnoj verziji (do 1.000 Pretplatnika) imate skoro sve najvažnije funkcije koje postoje i u plaćenoj verziji (10$ mesečno). Veoma intuitivan i lak za korišćenje. U mom Video kursu imam modul za MailerLite sa 38 videa.

Besplatna edukacija kroz video tutorijale:
Izrada Sajta/Bloga, Grafika, Email, Video i Affiliate marketing. Prijavite se SADA!

Besplatan Divi Video kurs Naučite da koristite Divi bilder za izgradnju Vašeg WP sajta.
39 video tutorijala.

Video kurs “Postavite Marketing Sistem korak po korak, za promociju Vašeg biznisa”
222 video tutorijala + 5 BONUSA!

Video

YouTube je obavezan marketing alat za svakoga ko radi video marketing. Odličan je i za Google pretragu. Ako nemate svoj YouTube kanal na koji redovno aploudujete nova videa, teško ćete doći do nove publike i zarade. U mom Video kursu imam modul za korišćenje video aplatformi sa 11 videa.

Vimeo je video platforma na kojoj su smeštena sva videa za moj Video kurs. Za to koristim Premijum verziju (15$ mesečno). Na Vimeo stavljajte videa koja linkujete na sajt. Tada sa Premijum verzijom možete na kraju svakog videa da imate poziv na akciju (CTA), sliku sa dugmetom i linkom koji želite.

Free Cam je sjajan marketing alat za snimanje ekrana i glasa sa mikrofona. Pomoću njega snimam sve video tutorijale! Nakon snimanja mogu brzo i lako da uradim osnovno editovanje i izbacim sav višak snimljenog materijala. Pogledajte video tutorijal.

Shotcut je video editor u kojem možete odraditi sve potrebne efekte za Vaš video. Postavljanje naslova, tekstova, slika, tranzicija, sečenje videa, podešavanje nivoa zvuka itd. U mom Video kursu imam poseban modul za Shotcut sa 34 video tutorijala za detaljno korišćenje Shotcut video editora.

Animaytor je moćan video editor. Atraktivan i jednostavan za upotrebu. Ima nekoliko nivoa nadogradnje sa cenama od 30 do 69$. Izbor zavisi od Vaših potreba. Pomoću njega možete praviti atraktivna videa i za sebe i za klijente.

Fifine K-669 je mikrofon kojim snimam sve video tutorijale. Posle višednevne YouTube pretrage pronašao sam ovaj mikrofon za koji svi kažu da je najbolji izbor u odnosu cene i kvaliteta. I stvarno je mnogo dobar. Naručio sam ga preko AliExpress-a i čekao sam 40 dana da stigne.

Grafika

Canva je ubedljivo najbolji marketing alat za izradu vizuala. Ima ogroman broj opcija za editovanje tekstova, slika i videa pomoću gotovih šablona sa pripremljenim dimenzijama i dizajnom. U mom Video kursu imam poseban Canva modul sa 19 video tutorijala za korišćenje Canve.

Photopea je besplatna zamena za PhotoShop. Koristim je za skidanje pozadine sa slika, za srđivanje boja i kontrasta, za promenu veličine slike itd. U mom Video kursu imam poseban modul sa 11 video tutorijala za koriščenje svih najpotrebnijih grafičkih programa za pravljenje vizuala.

Pixie je mala aplikacija za određivanje boja. Pomoću nje možete odrediti tačnu šifru bilo koje boje koju vidite na ekranu kompjutera, tako što jednostavno stavite kursor miša na tu boju i dobijete njenu šifru.  Onda tu boju posle koristite za uređivanje Vaših vizuala.

LightShot je vrlo funkcionalna aplikacija za pravljenje snimka ekrana (screenshot). Na skrinšot možete ubaciti tekst, strelice, okvire, linije i sve to u različitim veličinama i bojama. Možete odmah podeliti link skrinšota ili ga sačuvati u kompjuteru. Odlično kad šaljete tiket podršci nekog sajta.

TinyPNG je program za kompresiju slika pre postavljanja na sajt. Veoma jednostavan. Obavezno ga koristite za svaku sliku koju stavljate na sajt.

PS2PDF je odličan sajt na kojem možete uraditi konvertovanje, kompresiju, promenu veličine, rezanje i deljenje videa, slika, PDF i Word dokumenata. Prebacivanja iz PDF u Word, iz PDF u slike, pravljenje “meme” slika i još mnogo toga. Zaista neverovatan izbor opcija za sve ove vrste fajlova.

Imgur je sajt na koji, sa besplatnim nalogom, možete aploudovati Vaše slike. Te slike linkujete na Vaš sajt, da ne biste zauzimali prostor na svom sajtu.

PNGTree je sajt sa preko 5 miliona slika. Sa besplatnim nalogom možete preuzimati po 2 slike dnevno. Jedan od bonusa u mom Video kursu je neograničeno preuzimanje slika sa ovog sajta. Pogledajte video o tome.

Google

Gmail nalog za email je neizostavan deo marketing alata. Treba da imate bar tri Gmail naloga. Lični, poslovni i jedan sa kojim se upisujete na email liste. U mom Video kursu imam poseban modul sa 13 video tutorijala za korišćenje Google aplikacija.

Besplatno

Google Disk je online (Cloud) skladište za Vaše fajlove. Uz svaki Gmal nalog dobijate svoj Google Disk (Drive) sa po 15 GB prostora. Za svaki fajl iz kompjutera treba da imate kopiju na Google Disku! Da ga ne izgubite ako Vam se pokvari kompjuter i da dobijete link za deljenje tog fajla.

Besplatno

Sticky Notes je aplikacija koju dodajete u Google Chrome. Pomoću nje možete brzo da zabeležite svaki potreban link ili tekst, da biste kasnije mogli da ga otvorite ili da ga brzo podelite ili pošaljete nekome u poruci u chat-u ili mejlom. Tu čuvate i Vaše važne linkove.

Besplatno

Ostali marketing alati

Microsoft Word je program za pisanje i uređivanje teksta. On je sastavni deo Microsoft Office, koji je instaliran u Vašem kompjuteru. Osim za uređivanje teksta, Word se može koristiti i za neke druge stvari, kao što je uređivanje slika! U mom Video kursu imam poseban modul za Word sa 16 videa.

Besplatno

Bit.Ly je sajt za skraćivanje linkova. Na njemu pravite skraćene linkove koje postavljate na društvenim mrežama i imate izveštaj o broju klikova na link.

Facebook je, naravno, glavni marketing alat za pronalaženje novih Lidova i kupaca. U mom Video kursu imam poseban modul za Facebook.

Besplatno

U mom Video kursu ćete naći praktične i detaljne video tutorijale
za korišćenje svih marketing alata koje ste videli na ovoj stranici.

Besplatna edukacija kroz video tutorijale:
Izrada Sajta/Bloga, Grafika, Email, Video i Affiliate marketing. Prijavite se SADA!

Besplatan Divi Video kurs Naučite da koristite Divi bilder za izgradnju Vašeg WP sajta.
39 video tutorijala.

Video kurs “Postavite Marketing Sistem korak po korak, za promociju Vašeg biznisa”
222 video tutorijala + 5 BONUSA!

dburic-net-social-media

Predlažem da uradite tri stvari:
1. Pratite moj YouTube kanal
2. Lajkujte moju Facebook stranicu
3. Dodajte me za Facebook prijatelja
Ovo je moja – MAPA SAJTA
Pišite mi na dburic.net@gmail.com
Čestitam Vam što ste došli do kraja
Kao nagradu PREUZMITE POKLON

Mapa Sajta